Bøgsted: Udenlandske ansatte skal i 14-dages karantæne

0
2389
Bent Bøgsted, beskæftigelsesordfører, Dansk Folkeparti. Foto: Steen Brogaard

DF, SF og Enhedslisten kræver tvungen 14-dages karantæne for udenlandske ansatte, der rejser ind i Danmark efter fridage og ferier i hjemlandet. “Der skal gælde samme regler som for danskere,” siger DFs beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted

Mens danskere går i corona-karantæne i 14 dage, når de vender hjem fra rejser i udlandet, så kan udenlandske ansatte straks gå i gang med at arbejde, når de kommer til Danmark fra besøg i hjemlandet.

Men det skal stoppes nu, mener Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten. Det skriver A4 Arbejdsliv.

DFs beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted siger til ditoverblik, at det er et spørgsmål om ret og rimelighed.

”Der skal være ens regler. Når danskere kommer hjem fra udlandet, går de i karantæne. Hvorfor skal en udenlandsk ansat, der har været hjemme hos familien i f.eks. Polen eller Rumænien eller kommer til Danmark for første gang, så ikke det. Det svarer fuldstændig til at være på ferie. De udgør en smitterisiko for deres kolleger,” siger Bent Bøgsted.

Tror ikke regeringen vil gøre noget

Karantæne-kravet har været drøftet på et møde med beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), men foreløbig har regeringen ikke taget initiativ til at ændre reglerne, som kan læses i Udenrigsministeriets retningslinjer. Her står der, at udlændinge kan komme ind i Danmark, hvis de har et såkaldt “anerkendelsesværdigt formål” som for eksempel ansættelse på en dansk virksomhed

”Jeg tror desværre ikke, at regeringen vil gøre noget, og jeg er heller ikke overbevist om, at Venstre vil. De vil bare have mere billig arbejdskraft. Men vi er nødt til at sige, at når danskere skal karantæne, så skal udenlandske ansatte også,” siger Bent Bøgsted.

Kravet gælder udlændinge, der rejser hjem i flere dage. For grænsependlere, der f.eks. bor i Sverige og arbejder i Danmark, skal der findes en særskilt løsning, siger Bent Bøgsted.

SF: Spiller hasard med de ansatte

SF’s beskæftigelsesordfører Karsten Hønge siger til A4 Arbejdsliv, at ”der spilles hasard med de ansattes helbred” med de nuværende regler:

”Hvis vi skal bryde smittekæderne i Danmark, så nytter det ikke noget, at vi har flere hundrede mennesker, der farer over grænsen, og dagen efter står tæt sammen med danske ansatte på byggepladser, landbrug eller andre arbejdspladser,” siger Karsten Hønge til A4 Arbejdsliv.